חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הלה (המכונים לבריאות המשפחה) בע"מ נ' סנדרוסי

תאריך פרסום : 15/11/2010 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום אשדוד
9470-09-10
14/11/2010
בפני השופט:
יניב בוקר

- נגד -
התובע:
חנניה סנדרוסי
הנתבע:
הלה (המכונים לבריאות המשפחה) בע"מ

החלטה

מהלך הדיון בבקשה וטענות הצדדים

בפני התנגדותו של המבקש, מר חנניה סנדרוסי, לבקשה לביצוע שטרות שהגישה המשיבה, חברת הלה (המכונים לבריאות המשפחה) בע"מ, בלשכת ההוצאה לפועל בכפר סבא, בתיק מס' 1711482103.

בתצהיר ההתנגדות טען המבקש, כי ביטל את ההמחאות נשוא ההתנגדות, משום שלא קיבל תמורה בעדן.

לטענתו, הוא כבר 5 שנים בלי שיניים, כלשונו, והוא מוכן לשלם את החוב רק לאחר שיקבל את השיניים.

ביום 14/11/2010 התייצב בפני החייב לדיון בבקשה ונחקר על תצהירו.

בחקירתו התברר, כי בניגוד לנטען בתצהירו, שהמשיבה ערכה טיפולים שונים בשיניו, שכללו עקירת כל שיניו והרכבת שיניים תותבות זמניות.

המבקש העריך את התמורה שקיבל כ"חצי תמורה בערך", כלשונו, וזאת משום שלא קיבל את השיניים התותבות הקבועות.

המבקש הודה כי חלק מן השיקים חוללו, משום שלא היה די כסף בחשבונו.

הצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה.

המבקש חזר על טענתו כי "לא קיבל שיניים", כלשונו, ולכן לא צריך לשלם את התמורה בגין השיקים.

ב"כ המשיבה טען, לעומתו, כי הגנתו של המבקש הוכחה כהגנת בדים שכן טען, בתחילה, שלא קיבל כל תמורה בעד השיקים ובחקירתו הודה כי לא כך הם פני הדברים.

עוד טען ב"כ המשיבה, כי חשבונו של המבקש היה מוגבל, ולפיכך חוללו השיקים ללא קשר לטיפולים שניתנו או לא ניתנו.

דיון והכרעה

בסעיף81א(ג)סיפא לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז–1967, נקבע כהאי לישנא:

"לעניין הדיון בבית המשפט רואים את ההתנגדות כבקשת רשות להתגוונן בדיון מקוצר לפי תקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג- 1963."

לאחרונה סוכמה ההלכה בדבר טיבו של סדר הדין המקוצר בפסק דינו של בית המשפט העליון בע"א 527/07 מזל נחום ואח' נ' קרן אהרונסון בע"מ (פורסם בנבו) מפי כב' הש' א' רובינשטיין:

"מן המפורסמות, כי בשלב של מתן רשות להתגונן מוטל על הנתבע עול הוכחה מצומצם. ואולם, התמונה אינה חד-ערכית: בע"א 5480/98 מנורה נ' אבו, פ"ד נב(2) 476, 479 נאמר מפי הנשיא ברק, כי במסגרת בקשת הרשות "נותן בית המשפט דעתו למשקלן המהותי של טענות הנתבע, לזיקתן לתביעה ולביסוסן... בית המשפט אמנם אינו בוחן את מהימנות העדויות שמביא הנתבע ואינו בוחן את סיכויי הגנתו... אך הוא נדרש להכריע בבקשת הרשות להגן על פי החומר המצוי בפניו..." ובע"א 89/248 החברה הכללית למוסיקה נ' Warner, פ"ד מו(2) 273, 277 ציין הנשיא שמגר, "כי בתביעה המוגשת בסדר דין מקוצר יש ליתן לנתבע רשות להתגונן, כל אימת שיש בתצהירו כדי להצביע על הגנה לכאורה, ולו בדוחק, מפני התביעה... בשלב בחינת הבקשה למתן רשות להתגונן בית המשפט אינו בודק את מהימנות הנתבע או את הראיות לגופן, אלא בוחן הראיות על פניהן, כפוף למה שמתגלה בחקירה שכנגד על האמור בתצהיר. אולם אם תצהירו של הנתבע אינו מצליח לעמוד אפילו במבחן זה, אין להגנתו כל יסוד, ובכגון דא אין נותנים רשות להתגונן... גם הימנעותו של התובע מניצול זכותו לחקור את המצהיר על תצהירו אין בה כדי להוסיף לתצהיר את שאין בו מעיקרו... באין חקירה כזו עומד לפני בית המשפט אך האמור בתצהיר, ובית המשפט בוחן אם יש בדברים אלה כדי לבסס הגנה, ולו בדוחק, נגד התביעה". דברים אלה בהירים הם, ומדברים בעדם; ראו גם גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מה' 9, תשס"ז-2007), 386-385; לשלמות התמונה יצוין, כי רשות ניתנת – שעה שהיא ניתנת על פי המבחנים האמורים – אף בטענה בעל פה כנגד מסמך; ע"א 454/65 סלבין נ' גליק, פ"ד כ(2) 15 (השופט - כתארו אז - זוסמן). כללם של דברים, נאמר כי "גם מי שסיכוייו להצליח בטענותיו מועטים ורחוקים זכאי ליומו בבית המשפט, להבדיל ממי שהגנתו, הגנת בדים" (ע"א 9654/02 חב' האחים אלפי נ' בנק לאומי, פ"ד נט(3) 41, 46, המפנה לזוסמן, סדרי הדין האזרחי (מה' 7 בעריכת ש' לוין), תשנ"ה -1995, 677-676; ראו גם ע"א 1266/91 קרן נ' בנק איגוד, פ"ד מו(4) 193, 196 (השופט – כתארו אז – מ' חשין)). עם זאת ראו דברי השופט טירקל בענין האחים אלפי (שם), כי "אין מבקש הרשות להתגונן רשאי להסתפק בהעלאת טענות כלליות בתצהירו, אלא עליו להיכבד ולהיכנס בתצהירו לפרטי העובדות שעליהן הוא מבסס את טענות ההגנה שלו".

(ההדגשות שלי – י.ב.).

נשאלת השאלה - מתי יש לקבוע כי המדובר ב"הגנת בדים"? מהם סימני ההיכר של הגנה כזו?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ